mandag 14. februar 2011

Dette er Kevin

Første gang publisert av Bjørnar 7. april 2008, på bloggen "Livet med hund".

Kevin er 24 kg med kos og hygge og er en glimrende familiehund. Det bor en stresset liten setter i ham, men han blir tryggere og mer sikker for hver dag som går. Det bor ikke en eneste vond tanke i ham og han er utrolig menneskekjær. Han har nok energi for et dusin hunder og løper som en vind så fort han får sjansen. Han ønsker nok ikke å løpe hjemmefra, han dukker alltid opp etter 2-3 minutter, men det er det største problemet vi har med ham.
Her koser han seg på en av fordelene med løpsenergien sin, en hundeseng han vant i Oslo Hundeskoles hundesprint i klassen "stor hund". Han var den hunden i klassen "stor hund" som brukte kortest tid på sprintdistansen og som brukte lengst tid på å finne eierne sine igjen. Problem nr 2 er da som dere forstår innkalling. Kevin kommer alltid tilbake som sagt, men det skal være av egen fri vilje, ikke fordi noen vil at han skal komme. Pipen får imidlertid en annen låt om vi begynner å gå i en annen retning, starter bilen, lukker døra bak oss eller liknende. Han er livredd for å bli etterlatt stakkar, muligens et omplasseringshund-syndrom for alt vi veit.
En annen fordel er at han er helt rå på å snørekjøre på ski! 
Vi har vært på både grunnkurs og kurs i hverdagslydighet ved Oslo hundeskole og vi lærte nok mer om hunder og hundehold enn Kevin lærte om å oppføre seg pent! Kursene har gitt oss ett godt grunnlag for å gi Kevin det han trenger og samtidig kommunisere bedre med ham.

Her er et bilde av ham på Vaset (Fagernes) hvor han virkelig fikk øynene opp for vann i noget frossen tilstand. Han blir helt vill av snø, og jo dypere snøen er og jo mer han må svømme i den, jo bedre er det.
 
Da Kevin har vist et veldig dominansjag overfor andre han-hunder, stor interesse for å løpe vekk og generelt veldig høyt stressnivå valgte vi før påske å kastrere ham. Vi er veldig spente på å se den endelige effekten av dette, men til nå kan vi ihvertfall konstatere at personligheten hans ikke er endret en smule! Kevin er fremdeles Kevin nå noen uker seinere og de som ikke ser ham på daglig basis mener bestemt at han er blitt roligere. Etter 5 ukers tid vil alt ha gått seg til ifølge de som bør vite hva de prater om, så vi er spente på å se til hvilken grad han endrer seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar